Spring naar bijdragen

Ongelovige leerling mag op Duits gymnasium blijven


Aanbevolen berichten

BEIEREN - Een 17-jarig scholiere in Beieren, die zich uit de Rooms-Katholieke Kerk heeft uitgeschreven, hoeft het katholieke gymnasium waarop ze zit niet te verlaten. Dat heeft het bestuur van de koepel waartoe het gymnasium behoort meegedeeld. De directeur van het gymnasium had het meisje aangezegd, omdat ze niet meer gelovig is.

Het bisdom Augsburg leidt de school. De ouders van de leerlingen moeten een contract met het bisdom sluiten waarin staat dat de scholieren aan de godsdienstles deelnemen. De katholieke school is het enige gymnasium in het 16.000 inwoners tellende plaatsje Illertissen. Erich Josef Gessner, politicus van de Beierse christendemocratische partij CSU, had het voor de scholiere opgenomen en het schoolbestuur verzocht de maatregel in te trekken.

Uit protest tegen de houding van de directeur overwogen meer scholieren en volwassenen in Illertissen uit de Rooms-Katholieke Kerk te stappen. Ook in het districtsparlement van Schwaben werden verhitte debatten over het onderwerp gevoerd.

In Duitsland moet elk ingeschreven lid van de kerk een verplichte opslag op de inkomstenbelasting betalen, de zogeheten Kirchensteuer (kerkbelasting). Dat levert de kerken jaarlijks miljarden euro's op. Die rechtvaardigen dat door erop te wijzen dat daarmee scholen, ziekenhuizen en crèches in stand worden gehouden.

bron: katholiek nederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid