Spring naar bijdragen

400 euro voor venster met uitzicht op paus


Aanbevolen berichten

Een blik op de paus: tot 400 euro moeten nieuwsgierige mensen betalen voor een bevoorrecht uitzicht op Benedictus XVI tijdens zijn bezoek aan Portugal. De krant Diario de Noticias berichtte dat de buren van de nuntius in Lissabon, waar de paus zal verblijven, hun ramen en balkons al een week vóór de komst van de kerkleider verhuurd. Vooral fotojournalisten hebben de buurt in de directe omgeving van het pauselijke onderkomen uitgekamd voor gunstige accommodaties.

De eerste nacht van zijn bezoek aan Portugal van 11 tot en met 14 mei zal Benedictus XVI doorbrengen in de Vaticaanse ambassade in het centrum van de Portugese hoofdstad. Het is de bedoeling dat de paus bij aankomst 's avonds vanaf een balkon van de nuntiatuur een korte begroeting tot de jongeren richt. Veel van hen willen de nacht doorbrengen op de stoep voor de pauselijke accommodatie.

Inmiddels meldden de hotels in de omgeving van de nuntiatuur dat zij volgeboekt zijn tegen “licht verhoogde prijzenâ€. Vooral kamers met uitzicht op de ambassade waren snel weg. Winkeleigenaren in de buurt toonden zich daarentegen niet erg enthousiast. Vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen, waardoor verschillende straten afgesloten zullen zijn, vrezen zij omzetverlies.

Benedictus XVI zal volgens het programma in de middag van 12 mei naar Fatima doorreizen. Daar is de volgende dag op het terrein van het Mariaheiligdom een grote Eucharistieviering gepland. Op 14 mei bezoekt de paus de stad Porto in het noorden van het land, daarna reist hij ’s middags weer terug naar Rome.

Bron: Katholiek Nederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid