Spring naar bijdragen

Tour wijkt voor Gereformeerde Gemeente


Aanbevolen berichten

MIDDELBURG - De Tour de France houdt zijn eerste tussensprint op zondag 4 juli niet in Kruiningen, maar is uitgeweken naar Neeltje Jans.

De wijziging in het schema in de etappe van Rotterdam naar Brussel heeft te maken met de protesten vanuit de Gereformeerde Gemeente in Reimerswaal, die de Tour liever niet voorbij ziet komen op zondag.

De sprint, die nu na 73 kilometer wordt gehouden, telt mee voor de groene trui in de Tour. Dat wil zeggen dat het publiek op Neeltje Jans al een eerste confrontatie mag verwachten tussen snelle jongens als Mark Cavendish, Tom Boonen, Tyler Farrar, Thor Hushovd en de Rabo-sprinter Oscar Freire. De tweede tussensprint in de etappe is in Putte-Capelle, de woonplaats van Jan Janssen, in 1968 de eerste Nederlandse Tourwinnaar. De nummers één, twee en drie van de tussensprint (voor de Fransen sprint intermédiaire) krijgen zes, vier en twee punten voor de strijd om de groene trui.

Parkoers verkend

Het parkoers is vorige week nog een keer verkend door Jean-Louis Pages en Bennie Ceulen, vertegenwoordiger van de Tourorganisatie in Nederland. De goedkeuring, ook van de nieuwe tussensprint, werd woensdag gegeven door wedstrijddirecteur Jean-Francois Pecheux.

Door het verleggen van de sprint hoopt de Tourorganisatie aan de wensen van de Gereformeerde Gemeente van Reimerswaal te voldoen. Die schreef op 1 april in een brief aan de gemeente dat de doorkomst als een 'ontheiliging van Gods dag' werd gezien. Het Tourpeloton is in Kruiningen onderweg naar de grensovergang met België.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid