Spring naar bijdragen

Festival316 in Ureterp


Aanbevolen berichten

[preview]Festival316 in Ureterp wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 mei. Het wordt weer een eendaags evenement. Voor de vierde editie worden ook volop social media ingezet om het festival te promoten.[/preview] Onder meer met Twitter, Facebook en een nieuwe website wordt het christelijke festival onder de aandacht gebracht.

Festival316 is het grootste christelijke festival van Noord-Nederland. Enkele jaren geleden begonnen met een klein groepje jonge christenen uit de omgeving van Ureterp is het inmiddels een organisatie van honderden mensen die er voor actief zijn.

Vorig jaar kwamen er vierduizend bezoekers naar het evenement in het dorp in Friesland. Daarmee was het een van de grootste regionale christelijke activiteiten van vorig jaar in ons land. Onder meer Rebecca St. James trad toen op. Er kwamen bezoekers uit het hele land. Het christelijke festival wordt wel gezien als het Flevo Festival van de vier noordelijke provincies. Voorzitter Haise Veen over de editie 2011: Het zal weer een avondactiviteit worden, zoals het nu lijkt. Om 18.00 uur gaat de tent open en een half uur later is het eerste optreden.

De organisatie is nog in overleg met boekingskantoren van christelijke artiesten voor een optreden op Festival316. Pas als de contracten getekend zijn kunnen we die namen bekend maken. Begin maart komen we met de complete line-up voor het festival.

Hoewel het festival pas eind mei is, wordt er nu al volop op de vernieuwde site, www.festival316.nl, gekeken. We zien in de statistieken van de website al een enorme verhoging van het unieke aantal bezoekers per dag in vergelijking met 2010, aldus Arnaud Dijkstra, die tot vorig jaar voorzitter was van Festival316 en weer volop achter de schermen bezig is met de voorbereiding.

Ook is het festival te vinden op Twitter, via @FESTIVAL316. Tevens is via weblogs op internet de Road to 28 mei te volgen. Ondanks de stormachtige groei wil het bestuur van de organiserende stichting Festival316 ervoor waken dat het bezoekersaantal gaat regeren. Ons festival verwijst nog immer naar de Bijbeltekst uit Johannes 3:16: Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn eigen Zoon heeft gegeven, zodat iedereen die Hem geloofd niet verloren gaat maar eeuwig zal leven. We hebben als doelen om mensen te laten genieten van christelijke muziek en om mensen bekend te maken met Jezus, aldus Haise Veen.

De kaartverkoop voor het festival begint eind maart.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid