Spring naar bijdragen

Michael W. Smith overtreft zichzelf met nieuwe CD ‘Wonder’


Aanbevolen berichten

[preview]Je hebt beroemde artiesten en geliefde artiesten, maar Michael W. Smith bewijst al jaren enkele maten te groot te zijn voor één van die categorieën. Smith presenteert op 28 september ‘Wonder’, een gloednieuw popalbum dat mede tot stand kwam door gebruik van nieuwe geluidstechnologie.[/preview]

werd de afgelopen tien jaar bij het grote publiek bekend om zijn Worship albums.

‘Wonder’ ligt als album weer meer in de lijn van Smith’s popalbums als ‘Healing Rain’ en ‘This Is Your Time’. De CD werd dan ook geproduceerd door Bryan Lenox, die eerder Smith’s albums ‘Freedom’ en ‘This Is Your Time’ verzorgde.

Qua geluid is ‘Wonder’ dan ook Michael W. Smith in absolute topvorm; een grootse belevenis die recht doet aan de diepe emoties in de songs.

Dat die emoties diep gaan, staat buiten kijf. ‘Wonder’ is een CD die een muzikale stem geeft aan het leven in alle facetten. De 12 songs omvatten de dagelijkse hoop en verlangens in een leven met God (‘Run To You’, ‘Save Me From Myself’), songs voor zijn vrouw Debbie (‘You Belong To Me’, ‘Forever Yours’) en een intiem, ingrijpend persoonlijk lied over een jongere met een zelfmoordwens (‘Leave’).

De grootse arrangementen zijn meer dan eens baanbrekend voor Smith (‘Not Far Away’, ‘I’ll Wait For You’), maar ditmaal heeft de zanger ook op technisch gebied de grenzen verlegd. ‘Wonder’ werd opgenomen met het zogeheten ‘CLASP’ systeem.

Onder de officiële naam ‘Endless Analog’s CLASP system (for Closed Loop Analog Signal Processor)’ is de muziek van ‘Wonder’ vanuit digitale bron gelinkt met analoge tape machines om uiteindelijk een warmte in het geluid te krijgen dat vandaag de dag nog maar zelden gehoord wordt.

‘Wonder’ is het album voor een ieder die al jaren hoopt op een waardige opvolger van klassiekers als ‘Life The Life’, ‘This Is Your Time’ en ‘Healing Rain’. Als je dat kunt leveren, dan lijkt je talent grenzeloos. De verwondering over Michael W. Smith duurt voort.

Op de cd kan worden vooringetekend bij Gospel.nl. De eerste 1000 bestellers ontvangen gratis de worship-cd 'Restore'.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid