Spring naar bijdragen

Zusters tekenen platencontract


Aanbevolen berichten

Zusters van de benedictijner orde in het zuiden van Frankrijk hebben een contractgesloten met een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld.

Dat meldt de rooms-katholieke nieuwsdienst Zenit. De 28 zusters van de Abdij van Onze Vrouwe van de Annunciatie in Le Barroux bij Avignon gaan een cd maken met Gregoriaanse gezangen.

Decca Records, onderdeel van platenmaatschappij Universal Music, brengt de cd uit onder de titel ‘Voice: Chant from Avignon’.

De overeenkomst is het resultaat van een wereldwijde zoektocht van het platenlabel naar de zuiverste Gregoriaanse muziek. De zusters werden gekozen uit meer dan zeventig muziekgezelschappen. ,,We hebben het nooit gezocht. Het is ons overkomen’’, vertelt de abdis.

Traliewerk

De nonnen leven vrijwel totaal afgezonderd van de wereld, en maar weinig bezoekers komen hun woonverblijven binnen. Contact met hen is vrijwel alleen mogelijk via een tralieraam. Daar moest ook het contract ter ondertekening doorheen geschoven worden. De opname vindt plaats in het klooster zelf. Foto’s en video-opnames voor de promotie van de cd zullen de zusters zelf maken.

,,Eerst waren we bezorgd dat het ons kloosterleven zou beïnvloeden’’, meldt de abdis. Na een gebed aan de heilige Jozef, patroon van de religieuze gemeenschappen, kwamen de zusters tot de conclusie dat hun gezang mensen wellicht rust en vrede zou kunnen geven. Zelf zingen ze acht keer per dag hun Gregoriaanse gezangen.

Populair

Twee jaar geleden had Decca Records groot succes met Gregoriaans van een groep Oostenrijkse monniken. Nu zocht het bedrijf een vrouwelijke tegenhanger.

Het Gregoriaans werd als muziekstijl populair onder een breder publiek sinds in de jaren negentig Angel Records, onderdeel van EMI, een album maakte met de benedictijner monniken van Santo Domingo de Silos.

Universal Music is onder meer het label van U2, Amy Winehouse en Eminem. De cd met de zingende zusters is gepland in november.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid