Spring naar bijdragen

De paus gaat online


Aanbevolen berichten

[preview]Het Vaticaan lanceert volgende week een nieuwe website die voor ervoor moet zorgen dat er geen tegenstrijdige verklaringen meer de wereld ingestuurd worden. Paus Benedictus XVI zal de site met een klik online brengen. [/preview]

De laatste jaren zorgde het Vaticaan vaak voor wenkbrauwengefrons door tegenstrijdige of onduidelijke boodschappen de wereld in te sturen. Zo waren de toespraken over de Islam en geweld in 2005 niet altijd even gelukkig. Ook recente commentaren over condooms en HIV zorgden voor veel verwarring. Er waren liefst drie bijkomende officiële verklaringen nodig om eerdere berichten bij te sturen of recht te trekken.

Die manke communicatie had vaak te maken met de bureaucratie van het Vaticaan: de ene afdeling weet er amper waar de andere mee bezig is. Met de nieuwe website, die onder het goedkeurende oog van aartsbisschop Claudio Maria Celli is ontwikkeld, moet het anders en beter worden. Zo hoopt het Vaticaan dat de verschillende afdelingen beter gaan kijken waar hun collega's mee bezig zijn zodat er een coherentere boodschap naar de buitenwereld vertrekt.

Ook Twitter en Facebook

Op de nieuwswebsite zullen alle Vaticaanse media terug te vinden zijn, maar Vaticaan Radio, de krant L'Osservatore Romano of Vatican Television Center zullen ook hun eigen sites behouden. De voertaal van de site is het Italiaans. Het belangrijkste nieuws wordt ook naar het Engels vertaald. De site wordt drie keer per dag bijgewerkt.

Het portaal is ook uitgerust voor live-streaming van de pauselijke evenementen, foto's van L'Osservatore Romano en de gedrukte tekst van pauselijke homilieën en toespraken. De nieuwe site krijgt ook Twitter-feeds en Facebook-links. Zo komt er ook interactie met het publiek.

De site wordt woensdag gelanceerd, niet toevallig op de dag dat Benedictus zijn zestigste verjaardag als priester viert. Ook eerdere pausen waren bezorgd om hun communicatie. Zo was Paus Pius XI betrokken bij de lancering van Vaticaan Radio in 1931 en hield paus Johannes Paulus II toezicht bij de start van een eerste versie van een website van het Vaticaan in 1995.

www.news.va

Bron: Standaard.be

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid