Spring naar bijdragen

Frank Bosman en De Bijbel cultureel winnen Theologieprijzen


Aanbevolen berichten

De katholieke theoloog Frank Bosman heeft dinsdagavond de Theologie Podiumprijs 2011 gewonnen. Het boek De Bijbel cultureel van de protestanten Marcel Barnard en Gerda van de Haar won de Theologie Publicatieprijs 2011.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens de eerste Nacht van de Theologie in de Hermitage Amsterdam. Bijna tweehonderd theologen waren aanwezig bij dit "boekenbal voor theologen". Zij genoten daar tijdens een driegangendiner van debat en discussie.

De Podiumprijs is voor de theoloog die met een bijzondere activiteit of een sterke presentie gezicht gaf aan de theologie. Bosman noemt zichzelf "cultuurtheoloog". Hij publiceert veel op internet, blogt en twittert. Hij is verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. In totaal waren tien theologen genomineerd voor de Podiumprijs. Bosman wist theologen als Herman Selderhuis (Calvijnjaar, Refo500) en Manuela Kalsky (NieuwW!J) voor te blijven. Het publiek bepaalde de winnaar van de Podiumprijs.

Een vakjury boog zich voor de Publicatieprijs over een selectie van achttien theologische boeken, variërend van de Herziene Statenvertaling tot de Catechismus van de Compassie. De juryleden waren er unaniem over eens dat De Bijbel cultureel de prijs voor het beste theologische boek verdient. De Bijbel cultureel (uitgeverij Meinema) geeft een duidelijk en compleet overzicht van de bijbelse invloed op de twintigste-eeuwse kunst.

De Nacht van de Theologie is een initiatief van de Remonstrantse Broederschap, dagblad Trouw, de Protestantse Kerk Amsterdam, Refo500 en de omroepen NCRV en IKON. Zij willen hiermee de theologie op een nieuwe manier onder de aandacht brengen.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid