Spring naar bijdragen

Matussek: Van Kerk wordt bliksemafleider voor pedofilie gema


Aanbevolen berichten

Matthias Matussek (57), redacteur van het linkse "antikerkelijke strijdblad" Der Spiegel, baart opzien in Duitsland met een duidelijke coming out als rooms-katholiek. Katholiek Nieuwsblad opent daarmee zijn eerste editie in de nieuwe opmaak deze week.

Vandaag heeft Matussek op Domradio Köln de heksenjacht wegens pedofilie op de Kerk aangeklaagd. De samenleving maakt van de Kerk een bliksemafleider voor haar eigen kwalen, aldus Matussek. "De getallen spreken duidelijke taal: 0,1 procent van de misbruikgevallen komen uit de gelederen van de katholieke Kerk. Dus 99,9 procent speelt zich af in protestantse geloofsgemeenschappen, in roeiverenigingen en op de eerste plaats in de familiekring; dat is het grootste schandaal. In een samenleving waarin alles uiteenvalt – moreel, zedelijk, financieel – is het gezin een plaats delict geworden."

Volgens Matussek dreigt zo "een eclatante maatschappelijke misstand" uit het zicht te raken, "omdat iedereen een hekel aan katholieken heeft".

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid