Spring naar bijdragen

Tweets die willen inspireren


Aanbevolen berichten

[preview]Het project 'tuimelteksten' wil een vorm van zingeving bieden, aan met name dertigers en veertigers, op een manier die bij hen past.[/preview]

Dus niet via kerkdiensten, maar via Twitter en Facebook. Daar kunnen mensen nadenken over inspirerende teksten en eigen bijdragen aanleveren.

Het project draait al even op Twitter en Facebook en heeft de website tuimeltekst.nl gelanceerd. De organisatie achter het project – Stichting Tuimeltekst.nl – hoopt zo een laagdrempelige internetcommunity te bouwen waar mensen kunnen nadenken over spiritualiteit en zingeving. "We willen er mensen niet mee naar de kerk lokken", aldus Fleur Elliot van de stichting, "de stichting heeft ook geen binding met een kerk. We willen mensen enkel aan het denken zetten". "Het is een bijdrage om het denken over het goede en echte leven te stimuleren", vertelt predikant Aart Mak. Ook hij is betrokken bij de stichting.

'Wat weerhoudt je ervan om je verlangen te volgen?' is een voorbeeld van een tuimeltekst. De teksten bevatten een paradox of een geheim, stellen vragen zonder antwoord te geven en hebben een dubbele betekenis, zo laat de stichting weten. 'Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist' is een tuimeltekst die vorige week door een gebruiker is geplaatst.

De stichting wil geen sturende rol spelen bij de tuimelteksten. Mensen kunnen via Twitter zelf hun tuimelteksten aanleveren. Dankzij de mogelijkheid van hashtags (#ttekst) verschijnen deze 'tweets' op de website.

Bron en meer informatie: IKON en Tuimeltekst

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid