Spring naar bijdragen

Katholieke bloggers in het Vaticaan


Aanbevolen berichten

Vorige week verzamelden ruim 150 katholieke bloggers uit de hele wereld zich in het Vaticaan, voor ontmoeting tussen bloggers onderling en bloggers met het Vaticaan, zo vertelt Eric van den Berg, één van de drie Nederlandse aanwezigen.

De bijeenkomst vond een dag na de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II plaats en was een initiatief van het Vaticaan. Die vindt het belangrijk dat de bloggers met elkaar in contact komen. Het Vaticaan richt zich de laatste jaren meer op nieuwe vormen van communicatie, waaronder blogs en sociale media. In januari 2010 riep paus Benedictus XVI priesters zelfs op te bloggen. Volgens hem is deze nieuwe vorm van communiceren een methode voor de verspreiding van het Evangelie.

In het programma van vorige week was veel ruimte voor ontmoeting, maar ook vonden er twee panelgesprekken plaats. "Het eerste panelgesprek bestond uit bloggers die vertelden over hun praktische ervaringen, successen en mislukkingen. Tijdens het tweede panelgesprek waren meer de afgevaardigden van het Vaticaan aan het woord, waaronder kardinaal Lombardi, hoofd van de persdienst", zo vertelt Van den Berg. De andere twee aanwezige Nederlanders waren podcast-priester Roderick Vonhögen en Danielle van Lith.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid