Spring naar bijdragen

Protestants Nederland lanceert nieuwe website


Aanbevolen berichten

De vereniging Protestants Nederland heeft een nieuwe website ontwikkeld. Van elk nummer van het maandblad Protestants Nederland wordt één artikel gepubliceerd op www.protestantsnederland.nl. Ook worden hoogtepunten uit de 88-jarige geschiedenis van de vereniging gepresenteerd.

‘Heel duidelijk is te lezen waar het de vereniging om gaat en wat zij doet’, vertelt ds. L.J. Geluk, voorzitter van de vereniging Protestants Nederland. ‘Het is goed dat er 'kringen' zijn waar de herinnering aan de historie van Nederland en van de Reformatie wordt vastgehouden als een erfenis met een opdracht. Protestants Nederland is zo een vereniging die daarmee tegelijk kerkelijke grenzen overschrijdt.’ Dat is zichtbaar in het maandblad dat op de website gedeeltelijk gratis te bekijken is.

Ds. Geluk: ‘de vereniging bindt mensen samen die elkaar herkennen in de positieve waardering van de Reformatie en haar actualiteit.’ De website is hieraan ondersteunend. Naast allerlei verenigingsgegevens geeft het informatie over haar activiteiten, de bibliotheek die aan geïnteresseerden ter beschikking staat en uitgegeven publicaties.

De nieuwe website is te vinden op www.protestantsnederland.nl.

De vereniging Protestants Nederland is opgericht in 1923. Oorspronkelijk bedoelde de vereniging een dam op te werpen tegen het oprukkend rooms-katholicisme. Inmiddels zijn de fronten van geestelijke en intellectuele strijd verbreed naar meerdere religies en ideologieën.

Protestants Nederland benadrukt de betekenis van het protestantisme voor het ontstaan van Nederland als zelfstandige staat en natie. De activiteiten van de vereniging rusten toe door actuele ontwikkelingen die in strijd zijn met de Nederlandse cultuur en de protestantse traditie van commentaar te voorzien. Dit doet zij met name door de uitgave van het maandblad Protestants Nederland dat wordt gelezen door ruim 1.100 abonnees.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid