Spring naar bijdragen

Noord-Nederlanders hebben de meeste Bijbelkennis


Aanbevolen berichten

De mensen uit de noordelijke provincies beschikken over de meeste Bijbelkennis. Zij wonnen onder leiding van Ursel de Geer donderdagavond de Grote Bijbelquiz. De jaarlijkse quiz is het startschot voor de Bijbel10daagse die duurt tot en met zondag 7 november.

In de Grote Kerk in Den Haag streden noord-, zuid-, oost- en west-Nederland tegen elkaar. De vier regio's stonden onder leiding van een bekende Nederlander: Ursel de Geer, Sonja Sylva (zuid), Keith Bakker (west) en Sabine Uitslag (oost).

Vragen als 'wat is volgens het Bijbelboek Spreuken belangrijk voor een goede gezondheid?' en 'hoe heette de stad die Kaïn bouwde nadat God hem had veroordeeld tot een zwervend bestaan?' passeerden de revue.

De finalestrijd ging tussen noord en west, maar noord pakte al snel de leiding en bleef die houden. De noordelijke Nederlanders mogen zich nu een jaar lang de beste Bijbelkenners van Nederland noemen.

Tijdens de Bijbel10daagse vinden verspreid over het land nog talloze andere, regionale Bijbelquizen plaats. Daarnaast worden er in de 10 dagen nog talloze andere activiteiten georganiseerd.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid