Spring naar bijdragen

Vloedgolf bijbelquizzen in Nederland


Aanbevolen berichten

[preview]Op maandag 1 november wordt in meer dan 200 dorpen en steden de jaarlijkse bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap gespeeld. De quizzen worden gespeeld in buurthuizen, scholen en kerkgebouwen.[/preview] Van de kleinste dorpjes in Friesland en Zeeland tot en met grote steden als Rotterdam en Amsterdam. Teams van verschillende kerken, studentenverenigingen of zelfs hele straten strijden tegen elkaar in de hoop de meeste bijbelkennis te bezitten.

Bovendien wordt vanavond, donderdag 28 oktober, de Grote Bijbelquiz op Nederland 2 uitgezonden. Teamcaptains Ursul de Geer, Sonja Silva, Sabine Uitslag en Keith Bakker strijden met hun regio’s voor de eer van bijbelkenner van het jaar.

Deze golf van bijbelquizzen vindt plaats in het kader van de landelijke Bijbel10daagse die dit jaar als thema ‘Toekomst’ heeft. Daarin staan tien toekomstwoorden, zoals toekomstprofetie en toekomstdroom centraal. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) organiseert ieder jaar een Bijbel10daagse om het belang van de Bijbel blijvend onder de aandacht te brengen.

Het Nederlands Bijbelgenootschap zorgt sinds 1814 voor betrouwbare en betaalbare bijbelvertalingen wereldwijd. In Nederland werkt het NBG aan Nederlandse vertalingen van de Bijbel, zoals De Nieuwe Bijbelvertaling die in 2004 is verschenen. In het buitenland financiert het NBG de vertaling van de Bijbel gemaakt door het nationale bijbelgenootschap.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid