Spring naar bijdragen

RKK-DOCU genomineerd voor EMMY AWARD


Aanbevolen berichten

De documentaire You die as you lived (‘Je gaat dood zoals je geleefd hebt’) van het RKK-programma Kruispunt is genomineerd voor de Emmy Awards 2010. Dat maakte de International Academy of Television Arts & Sciences vandaag in Cannes bekend. De tweedelige documentaire is geproduceerd in RKK-zendtijd.

Hospice

In de documentaire volgt programmamaker Elly de Bont een jaar lang zes bewoners van het hospice Laurens Cadenza in Rotterdam. "Het is heel bijzonder om mensen in de laatste dagen van hun leven zo te kunnen naderen en het is minstens zo bijzonder dat die kwetsbaarheid anderen kan inspireren."

De documentaire bestaat uit twee delen en is samen met drie andere producties genomineerd in de categorie documentaire. In totaal zijn er 39 nominaties in tien categorieën.

Unicum

Hoofd van RKK-zendtijd Leo Fijen noemt de nominatie " "Een unicum in de geschiedenis van het RKK omdat het om de belangrijkste televisieonderscheiding ter wereld gaat én omdat deze serie het hart van de opdracht van de RKK-zendtijd raakt. Religieuze programma’s kunnen het geloof centraal stellen en toch voor brede groepen aansprekend zijn".

Uitreiking

De Emmy Awards worden op 22 november uitgereikt in het Hilton Hotel in New York City.

Kruispunt zond het tweeluik uit in het najaar van 2009. De documentaire kreeg veel waardering van de kijkers.

Laurens Cadenza is het grootste hospice van Nederland. De instelling opende in oktober 2008 zijn deuren. Het hospice heeft 18 bedden voor ongeneeslijk zieken. Jaarlijks sterven er 200 mensen.

Rituelen

Het Rotterdamse hospice brengt de filosofie in praktijk dat er in de laatste levensfase aandacht is voor de stervende mens en dat goede, professionele zorg, zowel lichamelijk als geestelijk, wordt geleverd in een huiselijke omgeving.

Rituelen zijn erg belangrijk bij Laurens Cadenza. Wanneer iemand is overleden houdt het huis bijvoorbeeld een ‘uitgeleide’. Het hele personeel vormt een erehaag in de gang wanneer iemand naar buiten wordt gedragen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid