Spring naar bijdragen

Ruub Lubbers roept jongeren op islamangst van zich af te sch


Aanbevolen berichten

[preview]Op een paar stoeltjes na waren de honderden zitplaatsen in de tent met de mooie naam 'City Hall' bezet toen de christen-democratische politicus gisteren het podium beklom.[/preview]

De voormalige minister-president werd geïnterviewd door journalist Ruben Altena. Die wilde bijvoorbeeld weten of de inspanningen van Lubbers voor compassie met andersdenkenden (een van de ethische principes van het Handvast van de Aarde, waarvan Lubbers een van de grondleggers is) wel te verenigen zijn met een mogelijke samenwerking in het kabinet van het CDA met de PVV van Geert Wilders die zo openlijk de islam verkettert.

Lubbers vond niet dat zijn uitgangspunten daar haaks op staan. Integendeel. Hij ziet het als een uitdaging. "In een democratie moet Wilders kunnen zeggen wat hij wil maar we kunnen natuurlijk niet een hele bevolkingsgroep tot tweederangs burger degraderen. De populariteit van Wilders komt doordat veel mensen ontevreden zijn over de veel te zachtzinnige aanpak van jongeren die hele buurten terroriseren. Ik bepleitte al eens eerder om die hard aan te pakken. Indertijd noemden ze dat de Lubbers-kampementen. Ik sta daar nog steeds helemaal achter."

Hij riep de aanwezig jongeren op de angst af te schudden en het stokje over te nemen. Maar voordat de jongeren in de zaal daarop konden reageerden, was de hoge gast al verdwenen. Op naar de volgende 'wereldreddende' afspraak.

Bron: De Stentor

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid