Spring naar bijdragen

Filmbespreking: Heer, ik ben niet waardig


Aanbevolen berichten

Ook voor gelovigen is een zuivere seksualiteitsbeleving moeilijk in deze tijd. Schrikbarend veel christenen blijken verslaafd aan porno en seks. En een nog groter aantal is via huwelijk en gezin bij hun problemen betrokken. Met het oog op hen wijdde het Zouttheater zijn speelfilmdebuut aan dit moeilijk bespreekbare thema.

Het gezelschap van christelijke acteurs uit België en Nederland schuwt zware, controversiële onderwerpen niet. In hun theatervoorstellingen belichtten zij eerder abortus en euthanasie vanuit gelovig oogpunt. Zoals de titel al duidelijk maakt, komt ontwrichte seksualiteit in Heer, ik ben niet waardig ook vanuit een doorleefd christendom voor het voetlicht. Juist zij die vanwege schaamte en taboe moeilijk over deze problematiek kunnen praten, worden direct aangesproken. Hoewel het taalgebruik weinig verhullend is, gaan de beelden nooit voorbij het niveau van suggestie. Daardoor is de film voor brede kring geschikt. Ongelovigen zullen wat herkenbaarheid betreft een achterstand hebben. Voor hen lijkt deze film dan ook minder bedoeld.

Bron en uitgebeid verslag: Katholiek nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid