Spring naar bijdragen

Vloeken op tv niet meer verboden in Amerika


Aanbevolen berichten

In Amerika mag er nu gevloekt worden op tv. Het censureren van bepaalde woorden is in strijd met de vrijheid van meningsuiting. De Nederlandse Bond tegen Vloeken vindt het echter tijd dat de ‘piepjes’ in ons land worden geïntroduceerd.

Mediawaakhond FCC zorgde er jarenlang voor dat Amerikaanse tv-zenders alle scheld- en vloekwoorden censureerden met het welbekende 'piepje'. Wanneer dat niet gebeurde, volgde er hoge boetes. Televisiezender Fox spande een rechtszaak aan en won deze onlangs.

RTL Nieuws vroeg hierop een reactie van Theo Bor, directeur van de Bond tegen Vloeken. Die liet weten voor de censuur te zijn: "Alles wegpiepen en anders een flinke boete". Hij overweegt de Nederlandse omroepen voor te stellen een soort code op te stellen.

De opheffing van het Amerikaanse verbod betekent niet meteen dat de piepjes tot de verleden tijd behoren. Veel tv-zenders zullen ze nog wel even blijven gebruiken uit angst voor negatieve reacties van de kijkers.

bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid