Spring naar bijdragen

Catechismus in het Chinees online


Aanbevolen berichten

Chinese gelovigen kunnen nu voortaan de Catechismus van de Katholieke Kerk online lezen op de officiële website van het Vaticaan. De service bereikt daarmee miljoenen Chinese katholieken.

De catechismus, die geheel in traditionele Chinese karakters is geschreven, kan worden gevonden op de website http://www.vatican.va/chinese/ccc_zh.htm.

Volgens een bericht in L'Osservatore Romano over de nieuwe service, zullen ook de documenten van het Tweede Vaticaans Concilie en het Wetboek van Canoniek Recht de komende maanden ook in het Chinees op de website verschijnen.

Chinees is een van de acht talen waarin de universele catechismus op de website van het Vaticaan te raadplegen is.

De meest recente statistieken van het Geloofsinstituut voor Culturele Studies in december 2009, stellen het aantal katholieken in China op bijna zes miljoen. Het in Hong Kong gevestigde Heilige Geest Instituut meldt echter een aantal van 12 miljoen . De gelovigen worden bediend door ongeveer 3.000 bisschoppen, priesters en diakens.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid