Spring naar bijdragen

Protest tegen Man Bijt Hond


Aanbevolen berichten

[preview]Op initiatief van enkele katholieke weblogschrijvers is vandaag een open brief naar het bestuur van de NCRV gestuurd. Aanleiding voor de brief is een uitzending van het programma Man Bijt Hond, waarin volgens de briefschrijvers "doelbewust de Eucharistie belachelijk werd gemaakt". [/preview]

In de uitzending van 1 maart ging columnist en theatermaker Mark Wagemakers in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch te communie. Hij nam de geconsacreerde hostie vervolgens mee naar buiten, waar hij hem tot zich nam.

De opstellers van het protestschrijven vinden dat er sprake is van heiligschennis en noemen de actie kwetsend. "Dat het ook nog eens gedaan wordt door een christelijke omroep die zich beroept op een 85 jaar oude traditie van 'respect', ervaren wij als ronduit verbijsterend en bijzonder pijnlijk."

De ondertekenaars van de open brief, onder wie een tiental katholieke geestelijken, tekenen bezwaar aan tegen het feit dat een christelijke omroep zich op deze manier uit.

Bron: Katholiek Nederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid