Spring naar bijdragen

Weet magazine


Aanbevolen berichten

BARNEVELD - [preview]Christelijke Tijdschriften lanceert volgende week Weet.magazine, een tweemaandelijks blad voor "de jongvolwassene voor wie de Bijbel een centrale rol heeft".[/preview]

Het magazine legt wetenschappelijke feiten niet uit aan de hand van Darwins evolutietheorie, maar gaat ervan uit dat God de aarde schiep. De makers van het blad verwijzen voor hun insteek naar een onderzoek uit 2009 waaruit blijkt dat 57% van de Nederlanders niet in de evolutietheorie van Darwin gelooft, maar bijvoorbeeld de scheppingsleer voor waar aanziet.

"Voor deze groep wil Weet.magazine een bron van informatie zijn. Ringer Otte, uitgever van Weet.magazine: "Met Weet willen we de lezer kennis brengen die in veel tijdschriften moeilijk is te vinden. Vaak worden feiten alleen vanuit de theorie van Darwin verklaard. In dit tijdschrift zal de nadruk anders liggen."

Pleidooi tegen evolutie

Otte benadrukt dat Weet.magazine niet uitsluitend een pleidooi tegen evolutie is. „Dat beide visies bestaan, is een feit. Waaraan we wel een tegenwicht willen bieden is dat binnen de reguliere wetenschap de evolutietheorie sterk overheersend is. Het legt eigenlijk een claim op de waarheid. Daarom is het belangrijk dat wetenschappelijke aannames ook vanuit de Bijbelse visie worden belicht. De vraag is niet of de feiten kloppen, want daarover bestaat doorgaans geen twijfel.

Het gaat erom dat er met die aannames een werkelijkheid wordt neergezet over iets waar vaak nog geen volledige duidelijkheid over bestaat. Niet voor niets zijn het ‘aannames’. Ze zijn opgesteld vanuit een bepaald beginpunt, iemands wereldbeeld. Het scheppingsmodel heeft daarin wel degelijk recht van spreken. Helaas wordt er meestal niet voor gekozen om het vanuit die kant te belichten. In Weet.magazine doen we dat juist wel.''

Digitaal

Het eerste nummer van Weet.magazine bevat 52 pagina’s en heeft een oplage van 52.000 exemplaren. Het eerste nummer kan vanaf 23 februari op www.weet-magazine.nl digitaal worden doorgebladerd.

Christelijk Tijdschriften, de uitgever van Weet.magazine, is in het christelijke segment al langer actief met bladen als GezinsGids en BimBam.

Bron: ND.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid