Spring naar bijdragen

"volledige eenheid" tussen katholieken en orthodoxen bepleit


Aanbevolen berichten

Het tempo van de 'Theologische dialoog' tussen katholieken en orthodoxen is gebonden aan de complexiteit van de thema’s, die veel studiewerk en reflectie vereisen. Dat zei paus Benedictus XVI dinsdag bij de ontvangst van een delegatie van het oecumenisch patriarchaat van Constantinopel. Voor de paus moet de 'communio' tussen katholieken en orthodoxen uitmonden in de 'volledige zichtbare eenheid'.

In zijn toespraak zei Benedictus XVI met grote aandacht het werk van de gemengde commissie voor de theologische dialoog tussen de katholieke en de orthodoxe Kerk te volgen.

Het Vaticaan bestempelt het overleg met de orthodoxe Kerk als positief maar bij de orthodoxe Kerk zijn er toch enige 'reserves', zeggen ingewijden. Zij stellen dat de dialoog tussen beide Kerken de jongste tijd trouwens duidelijk stagneert.

Bron: RKnieuws.net

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid