Spring naar bijdragen

Veel bezoekers kerkennacht


Aanbevolen berichten

Naar schatting 30.000 tot 50.000 bezoekers hebben het achterliggende weekend de kerkennacht 2011 bezocht, zo meldt de Raad van Kerken.

De bezoekers konden in zo’n 200 kerkgebouwen in meer dan twintig plaatsen terecht. Er was een programma met cultuur en bezinning. In Amersfoort trokken graffitikunstenaars veel bekijks. Zij spoten een wand vol over thema’s als vrede en zang. In Utrecht trok de cabaretier Claudia de Breij een volle Domkerk met een preek van de leek.

De organisatie is tevreden over de opkomst. Ds. B. Kuipers, voorzitter van de initiatiefgroep: „Het is voor het eerst dat de kerkennachten landelijk op elkaar zijn afgestemd. Je merkt dat het enthousiasme doorwerkt, niet alleen bij het publiek, maar ook bij de organiserende vrijwilligers.â€

Willem van de Molen uit Lelystad, een plaats die voor het eerst meedeed met de kerkennacht, schat dat ongeveer een derde van de mensen de bezochte kerk niet eerder is binnengekomen. In diverse plaatsen was de burgerlijke overheid vertegenwoordigd. De vertegenwoordigers uitten zich positief over de rol van de kerken.

Over twee jaar zal er opnieuw een landelijke kerkennacht zijn op 21 en 22 juni 2013.

Bron: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid