Spring naar bijdragen

"Kerk zonder Eucharistie ondenkbaar"


Aanbevolen berichten

Paus Benedictus heeft op Sacramentsdag de Eucharistie "tegengif" en geneesmiddel genoemd voor het zich uitbreidende individualisme die vooral het Westen kenmerkt. De Eucharistie verlangt van de gelovigen de "logica van gemeenschap, van dienen en van delen".

Ondanks eigen grenzen en menselijke fouten vormt de Kerk in de wereld een kracht van gemeenschap, aldus de paus. De Eucharistie is het "kloppende hart" dat het lichaam van de Kerk leven geeft. "Zonder Eucharistie zou de Kerk niet bestaan." De Eucharistie kan God in de wereld en de wereld naar God brengen.

De paus benadrukte de betekenis van de zondagsmis. Juist in tijden van vervolging of onder totalitaire regimes heeft de gemeenschappelijke viering van de Eucharistie grote betekenis gehad voor de gelovigen. De "gemeenschap met het Lichaam van Christus is een medicijn voor het verstand en de wil om de smaak voor de waarheid en het algemeen welzijn terug te vinden."

Bron: Katholieknieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid