Spring naar bijdragen

Structuur van wijkgemeenten is failliet


Aanbevolen berichten

[preview]'De traditionele wijkgemeenten zijn passé. We moeten toe naar verdere schaalvergroting: minder zondagochtendkerken en meer andere expressies van kerk-zijn'. [/preview]Dat schrijft de Haagse PKN-predikant René de Reuver in een opiniestuk op de website kerkindenhaag.nl.

De protestantse gemeente in Den Haag moet fors bezuinigen: de verschillende wijkgemeenten kampen met een financieel tekort. Wijkgemeenten moeten daarom worden gecombineerd en verschillende kerkgebouwen zullen hun deuren moeten sluiten.

De huidige structuur van kerk-zijn in de vorm van wijkgemeenten is volgens De Reuver 'failliet'. 'Dit geldt voor de financiën, de menskracht als ook voor het functioneren van de wijkgemeenten'.

De Reuver vindt dat de protestantse gemeente in Den Haag niet moet vasthouden aan de bestaande structuur. 'Kerkvormen zijn niet heilig en eeuwigdurend. Vormen komen en gaan, in de stad blijkbaar ook die van de wijkgemeente'. De Reuver pleit daarom voor enkele vitale kerken in de stad met meer dan één beroepskracht. 'Deze kerken liggen verspreid over de stad en hebben een eigen karakteristiek profiel'.

In augustus stelt de algemene kerkenraad van Den Haag het reorganisatieplan vast. Tot die tijd kunnen de wijkgemeenten op het plan reageren.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid