Spring naar bijdragen

Nieuwe kerkorde GKv in 2014


Aanbevolen berichten

[preview]Naar verwachting zal de nieuwe kerkorde van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv) in 2014 van kracht worden. Dat werd duidelijk tijdens de synodezitting van afgelopen weekend van het kerkgenootschap.

Dat meldt het Nederlands Dagblad dat verslag doet van de synodezittingen.[/preview]

Aan een tweede versie van de concept-kerkorde, Werkorde geheten, wordt momenteel gewerkt. Naar verwachting zal die eind deze maand af zijn. Dat concept wordt voorgelegd aan de regionale kerken die hun opmerkingen kunnen geven, waarna een derde, definitief concept wordt geschreven.

Dit concept gaat dan weer langs de synode die haar opmerkingen zal geven en eventuele wijzingen zal doorvoeren. De laatste synodezitting die over de kerkorde zal spreken staat gepland in 2014. Hierna zullen de nieuwe kerkelijke regels van kracht worden in de ongeveer 270 regionale vrijgemaakte kerken.

De vrijgemaakte synode is dit jaar al verschillende keren bij elkaar gekomen in Harderwijk. De eerstvolgende zitting is op 13 mei.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid