Spring naar bijdragen

GKv-synode: echtscheiding en Statenvertaling


Aanbevolen berichten

[preview]De generale synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) heeft vorige week besloten dat er nader onderzoek komt naar het aantal echtscheidingen in het kerkverband.[/preview]

Er komt geen onderzoek naar de Herziene Statenvertaling (HSV).

Dat meldt het Nederlands Dagblad dat verslag doet van de vergaderingen. De synode kwam afgelopen vrijdag en zaterdag bijeen.

Het verzoek om het onderzoek naar echtscheidingen kwam van de Raad van Advies inzake huwelijk en echtscheiding. Die adviseert kerkenraden bij echtscheidingsvraagstukken. De Raad schat dat er jaarlijks zo’n 150 echtscheidingen plaatsvinden in de GKv, maar wil dit graag bevestigd zien met een onderzoek. Ook wordt dan gekeken of het aantal toeneemt.

De synode besloot verder geen onderzoek te doen naar de HSV, zoals tijdens de vorige synodezitting in 2008 ook al was besloten. Tijdens die synodezitting werd bepaald dat het niet wenselijk is als in de kerken verschillende moderne Bijbelvertalingen naast elkaar worden gebruikt.

De GKv-synode vergadert in 2011 op verschillende data. De volgende zitting is op 15 april. Dan wordt er onder andere vergaderd over seksueel misbruik in pastorale relaties.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid