Spring naar bijdragen

PKN Amsterdam op Gay Bride Beurs


Aanbevolen berichten

[preview]In februari stond de Protestantse Kerk Amsterdam op de Love & Marriage Beurs, begin april staat zij met een stand over 'Trouwen in de kerk' op de Gay Bride Beurs in de Westergasfabriek in Amsterdam. De Protestantse Kerk Amsterdam wil mensen graag informeren over dat wat de kerk te bieden heeft op dit scharniermoment in het leven. [/preview]

Enkele dominees van de Protestantse Kerk Amsterdam - herkenbaar aan hun toga - zijn twee dagen lang te vinden in de stand van de kerk om vragen te beantwoorden en bezoekers te informeren over trouwen in de kerk in Amsterdam.

De Gay Bride & Life Beurs is dit jaar extra groot omdat het op 1 april tien jaar geleden is dat het mogelijk werd voor partners van hetzelfde geslacht om in Nederland in het huwelijk te treden. Nederland was daarmee het eerste land ter wereld waar dit kon. Het eerste 'homohuwelijk' werd in Amsterdam gesloten door oud-burgemeester Job Cohen.

In de Protestante Kerk Amsterdam kunnen relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht al ruim twintig jaar gezegend worden. De PKN Amsterdam was een van de eerste kerken waar dit mogelijk was. De beurs Gay Bride vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam op 2 en 3 april.

Bron: kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid