Spring naar bijdragen

Renovatie abdij Diepenveen afgerond


Aanbevolen berichten

De omvangrijke renovatie van het klooster Sion bij Diepenveen is afgerond. Donderdag wordt het werk opgeleverd, meldde de provincie Overijssel woensdag.

Het complex stamt uit 1890 en had te kampen met lekkages in de daken. Aan de ongeveer 4 miljoen euro kostende renovatie is drie jaar gewerkt. Met het geld zijn onder meer de kerk, kapittelzaal en kloostergang opgeknapt.

De abdij is van de Orde der Cisterciënzers van Strikte Observantie (trappisten) en is de meest noordelijk gelegen van vijf bewoonde mannenkloosters in ons land. In het klooster bij Deventer wonen nog twaalf monniken.

In 2008 is met een bijdrage van ruim 700.000 euro van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurwetenschappen en Monumenten (RACM) gestart met het opknappen van het poortgebouw en de buitenkapel. In 2009 stelde de provincie Overijssel nog eens 3 miljoen euro beschikbaar. Met name het kerkgebouw was er slecht aan toe. Bij stortbuien stonden de vloeren blank.

De abdij was de grootste van 37 rijksmonumenten die de afgelopen jaren in Overijssel versneld zijn hersteld. De provincie investeerde 16 miljoen euro in de monumenten. Met dit geld is onder meer gewerkt aan het Dominicanenklooster in Zwolle, de abdij in Diepenveen en de Buitenkerk in Kampen.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid