Spring naar bijdragen

Amsterdam krijgt nieuwe leefgemeenschap


Aanbevolen berichten

De protestantse Elthetokerk in Amsterdam Oost (Indische buurt) wil in 2012 een leefgemeenschap openen waar mensen vanuit hun geloof bij elkaar wonen. Door samen te leven wil zij "een kracht zijn voor de kerk en de buurt".

De leefgemeenschap wordt gevestigd in de vijftien woningen die gelegen zijn boven het kerkgebouw en die momenteel worden gerenoveerd. Zodra de renovatie is afgerond, kunnen de bewoners er intrekken.

De leefgemeenschap blijft nadrukkelijk onderdeel van de Elthetokerk. Volgens Elja den Uijl, woordvoerder van het project, is de kerk een “echte buurtkerk†die zich inzet voor de directe omgeving. De leefgemeenschap wil dat ook zijn en dus zullen de toekomstige bewoners onder meer vrijwilligerswerk uitvoeren voor de buurt.

Nederland kent ongeveer dertig christelijke leefgemeenschappen. Ook Amsterdam kent enkele leefgemeenschappen, zoals de Timongroep en de leefgemeenschap op Oudezijds 100.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid