Spring naar bijdragen

Bisdom Den Bosch waarschuwt voor koperdiefstal


Aanbevolen berichten

[preview]Het bisdom Den Bosch roept parochies op extra alert te zijn nu koperdieven op enkele plaatsen in het diocees koperen regenpijpen hebben gestolen. Vooral monumentale kerken blijken het slachtoffer van deze "laffe daad", zo laat het bisdom vandaag weten.[/preview]

Het bisdom heeft de politie gevraagd om tijdens het surveilleren een oogje in het zeil te houden. Ook buurtbewoners wordt gevraagd eventuele onregelmatigheden, vooral ’s avonds en ’s nachts, te melden bij de parochie en de politie, ook al leidt aangifte bij de politie niet direct tot het oppakken van de dader(s).

"De schade die ontstaat bij ontvreemding van koperen regenpijpen staat niet in verhouding tot de opbrengst van het koper dat door de dieven aan handelaren wordt aangeboden", zegt het bisdom. Handelaren worden opgeroepen alert te zijn wanneer iemand koperen regenpijpen te koop aanbiedt.

Het bisdom wil de kosters, kerkgebouwbeheerders en andere vrijwilligers een hart onder de riem steken omdat die veel extra werk hebben aan het vervangen van de gestolen buizen.

Bron: Katholiek Nederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid