Spring naar bijdragen

Werkzaamheden bisschoppensynode zitten er bijna op


Aanbevolen berichten

[preview]Op de bisschoppensynode voor het Midden-Oosten (10-24 oktober) zijn donderdag de voorstellen onderzocht die de afgelopen dagen zijn ingediend. Vandaag worden de amendementen op die voorstellen onderzocht. Zaterdag zullen de 185 synodevaders elektronisch stemmen over de voorstellen.[/preview]

Om goedgekeurd te worden moet elk voorstel twee derde van de stemmen behalen. De goedgekeurde voorstellen zullen aan paus Benedictus XVI worden overgemaakt die ze al dan niet openbaar kan maken. De paus zal zich op de voorstellen baseren bij het schrijven van zijn apostolische post-synodale exhortatie.

Over de slotboodschap van de synode wordt vandaag gestemd. Afgelopen zaterdag voerden de synodevaders al een debat over de eerste versie van de slotboodschap.

De bisschoppensynode over het Midden-Oosten wordt zondag besloten met een eucharistieviering die paus Benedictus XVI zal opdragen in de Sint-Pietersbasiliek.

Bron: RKnieuws.net

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid