Spring naar bijdragen

CGK stimuleren eenheid met Gereformeerde Bond


Aanbevolen berichten

De Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) zijn "teleurgesteld" dat er nauwelijks plaatselijke contacten zijn met gemeenten die behoren tot de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Om de eenheid te stimuleren, zijn zeven "voorbeeldgemeenten" nadrukkelijk verzocht tot kanselruil te komen. Dat bleek donderdag tijdens de generale synode van de CGK in Nunspeet.

De christelijke gereformeerde deputaten eenheid van de gereformeerde belijders in Nederland gaan onderzoek doen naar de oorzaak van het geringe aantal plaatselijke contacten. Als landelijk bekend wordt dat een aantal plaatselijke gemeenten tot kanselruil is gekomen, zal daar volgens hen een goede voorbeeldwerking vanuit gaan.

Drs. P. J. Vergunst, algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond, sprak de generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken toe namens het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond. Hij wees op de jarenlange samensprekingen met het deputaatschap voor de eenheid van de gereformeerde belijders in Nederland. "De les is toch dat onze harten warm worden vanwege geestelijke herkenning, vanwege ervaren eenheid in theologie en geloofsbeleving, vanwege samen nadenken over de plaats van Israël, over Schriftgezag, over het Woord dat betrouwbaar en verstaanbaar moet zijn".

Lees verder in het Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid