Spring naar bijdragen

CGK doen mee aan Nationale Synode


Aanbevolen berichten

[preview]De Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) doen mee aan de Nationale Synode die op 10 en 11 december in Dordrecht wordt gehouden.[/preview] De generale synode van de kerk ging daar woensdag mee akkoord, al klonken er verschillende kritische opmerkingen.

Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Een tegenvoorstel om niet aan de Nationale Synode deel te nemen, kreeg slechts twee stemmen. De CGK stelt nu een delegatie op van 25 personen die op persoonlijke titel bij de Synode aanwezig zullen zijn.

De Nationale Synode is een initiatief van voornamelijk Gerrit de Fijter, voormalig preses van de Protestantse Kerk. De bijeenkomst in Dordrecht, waarvoor zo'n dertig protestantse kerkgenootschappen zijn uitgenodigd, wil geen kerkvergadering zijn, maar wil de eenheid onder de Nederlandse kerken versterken.

Het hele bericht in het Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid