Spring naar bijdragen

Parochianen kopen kerk


Aanbevolen berichten

BEVERWIJK - Parochianen van de kerk Onze Lieve Vrouw van Goede Raad in Beverwijk doen bij het bisdom Haarlem-Amsterdam een bod van 100.000 euro op de kerkzaal van het gebouw.

Dat heeft parochiaan Cor Bart van het Comité tot behoud van de Onze Lieve Vrouw van Goede Raadkerk dinsdag laten weten. Bisschop Jos Punt sluit de kerk definitief per 1 oktober. Toen de bisschop zijn besluit bekendmaakte, begon het actiecomité een inzamelingsactie om de kerk te kopen.

Volgens Bart is dat geld nu al bij elkaar. ,,Binnen onze geloofsgemeenschap heeft een persoon zich garant gesteld voor een ton'', aldus de parochiaan. ,,Daarnaast zijn er tal van toezeggingen gedaan.'' Het actiecomité van de kerk vraagt de bisschop het bod in overweging te nemen. Het wil dat Punt het bod voorlegt aan de makelaar, die in dienst is van het bisdom.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid