Spring naar bijdragen

Zaligverklaring van 'moderne tiener'


Aanbevolen berichten

Vandaag vond in Rome de zaligverklaring plaats van de in 1990 overleden tiener Chiara Badano. Het Vaticaan noemt haar een moderne tiener, omdat ze hield van zingen, dansen, tennissen en skaten. Maar het meest hield zij van Jezus.

Badano stierf in 1990 op 18-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. Haar leven stond in het teken van het geloof; zij was zeer actief betrokken bij de katholieke lekenbeweging Focolare en zij onderging haar kortdurig ziektebed met het geloof dat zij naar de Hemel zou gaan. Haar laatste woorden tegen haar moeder waren: "Wees blij, want ik ben blij". Haar lijden zou ook na haar dood veel leden van Focolare inspireren.

Rondom de zaligverklaring is een speciaal jongerenprogramma georganiseerd en ook enkele tientallen jongeren uit Nederland en België namen hier aan deel.

De zaligverklaring van zo’n jong persoon, is niet uniek. Dat haar zaligverklaring zo snel na haar overlijden plaatsvindt, mag wel bijzonder worden genoemd.

Bron: Ikon

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid