Spring naar bijdragen

Belgische steunbetuigingen voor geestelijken


Aanbevolen berichten

[preview]Ruim 1200 Belgen namen zaterdag deel aan een bijeenkomst die was bedoeld als steunbetuiging voor rooms-katholieke geestelijken die zich niet schuldig maken aan seksueel misbruik en die zich onbaatzuchtig inzetten voor hun naaste.[/preview] Dat meldt de Belgische krant de Standaard.

De bijeenkomst in het Belgische Scherpenheuvel was een initiatief van Vlaamse parlementsleden van verschillende partijen. Men wil voorkomen dat door de berichten over misbruik in de Kerk alle geestelijken worden gestigmatiseerd. Het is een steunbetuiging "voor de duizenden priesters, zusters, paters, broeders, diakens en lekenmensen die geen schuld treffen en jaren het beste van zichzelf gaven en nog geven voor de gemeenschap".

Tijdens de bijeenkomst werd het misbruik door geestelijken sterk veroordeeld en werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op dinsdag 24 augustus 2010 11:30:55 schreef annzie het volgende:

Ik ben blij dat ze in België niet zo snel hun vooroordelen klaar hebben over de HELE katholieke kerk. Daar kunnen andere landen (en landgenoten ws ook) nog wel wat van leren.

Nuja, het zijn maar duizend mensen he, dat laat er nog een paar miljoen over die wel bevooroordeeld kunnen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid