Spring naar bijdragen

Rozen bepalen homo-dialoog is Oss


Aanbevolen berichten

Naar aanleiding van zijn anti-homo-uitspraken ontvangt Cor Mennen morgen 600 roze rozen. Maar de rooms-katholieke pastoor uit Oss is de initiatiefnemers van dit ludieke protest een stap voor: hij overhandigde vorige week zelf een bos wit-gele rozen.

In het Noord-Brabantse Oss is het kermis en de dinsdag van deze kermis is traditiegetrouw Dolle Dinsdag. Er wordt dan aandacht gevraagd voor acceptatie van homoseksualiteit. De organisatie van die dag is in handen van Cor Strik en dit keer wil hij de dinsdag beginnen met een ludiek protest: rozen voor de pastoor.

In het verleden liet pastoor Mennen zich geregeld negatief uit over homoseksualiteit, onder andere tijdens de zogenaamde hostie-rel eerder dit jaar. "Met de roze rozen willen we Mennen symbolisch uitnodigen de dialoog met homo’s te blijven voeren", vertelt Strik.

Naar aanleiding van het nieuws over deze actie nodigde Mennen Strik vorige week donderdag uit voor een gesprek. Ze spraken met elkaar over het onderwerp en al snel bleek dat "ruis in de beeldvorming" was ontstaan. Strik is positief over het gesprek: "Ik heb het vertrouwen dat we de dialoog kunnen blijven voeren. We hoeven het niet met elkaar eens te worden, maar we moeten wel respect voor elkaar blijven houden. Daarmee verloochen je niet je eigen waarden".

Na het gesprek ontving Strik van Mennen een bos rozen. Geen roze, maar geel-witte, de kleuren van de Rooms-Katholieke Kerk. "Een positief gebaar", zo noemt Strik het boeket.

De ludieke protestactie van morgen gaat gewoon door. De rozen worden niet overhandigd aan Mennen – die is afwezig – maar worden voor de kerk neergelegd.

Bron: IKON-E.J. Tillema

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid