Spring naar bijdragen

Traditionele anglicanen dreigen kerk te verlaten


Aanbevolen berichten

Een groep van vijftien traditionele bisschoppen van de Kerk van Engeland heeft in een open brief gereageerd op het synodebesluit om vrouwen toe te laten tot het ambt van bisschop. Sommigen dreigen zelfs over te stappen naar de Rooms-Katholieke Kerk, zo melden Engelse media.

De brief is gestuurd naar meer dan 1000 traditionele priesters en diakenen in Engeland. De bisschoppen schrijven dat ze "verenigd zijn in hun veronderstelling dat de Kerk van Engeland foute zetten maakt. Maar we zijn niet verenigd in de manier hoe we daar op willen reageren". Verschillende bisschoppen willen de kerk verlaten en naar de Rooms-Katholieke Kerk overstappen. Maar andere bisschoppen blijven binnen de Kerk van Engeland. "We zijn er van overtuigd dat elke reactie integer is en gerespecteerd moet worden", aldus de brief. De bisschoppen die besluiten te blijven, hopen dat het voornemen om vrouwen tot bisschop te wijden in de komende jaren alsnog strandt.

De bisschoppen behoren tot Forward in Faith, een beweging van traditionele gelovigen binnen de Anglicaanse wereldkerk. Al lange tijd protesteert deze beweging tegen het voornemen van de Kerk van Engeland om vrouwen tot bisschop te wijden. De synode van de kerk keurde vorige maand de eerste plannen voor een vrouwelijke bisschop goed. De synodebesluiten liggen nu ter consideratie bij de verschillende parochies die alsnog tegen kunnen stemmen. Mocht dat niet gebeuren, dan komt het onderwerp weer bij de synode terecht die er dan een definitief oordeel over moet vellen.

Sinds vorig jaar is het voor anglicanen mogelijk om met behoud van hun anglicaanse identiteit over te stappen naar de Rooms-Katholieke Kerk. Veel traditionele anglicanen maakten hier van gebruik.

Bron: www.kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid