Spring naar bijdragen

Protest tegen Koranverbranding


Aanbevolen berichten

Een orthodoxe kerk in Florida wil ter gelegenheid van de negende herdenking van '9/11' Korans verbranden als "een protest tegen de islam". Verschillende religieuze organisaties in de Verenigde Staten laten hun ongenoegen blijken.

De 30 miljoen leden tellende Nationale Associatie van Evangelicalen (NAE) roept de kerk op de gebeurtenis niet door te laten gaan. De Koranverbranding is volgens hen 'onbijbels'. De NAE spreekt namens veel evangelische kerken in Amerika, maar de betreffende kerk in Florida behoort niet tot dit verband en heeft ook nog niet gereageerd op de oproep.

Enkele dagen geleden liet de Raad van Amerikaans-Islamitische Relaties (CAIR) weten als tegenactie een 'Deel de Koran-diner' te organiseren op 9/11. Dat is tijdens de islamitische vastenmaand Ramadan. Moslims kunnen dan tijdens de iftar-maaltijd Korans uitdelen. De CAIR hoopt door middel van voorlichting en educatie islamofobie tegen te gaan.

De kerk in Florida organiseert vandaag overigens een anti-homo-actie.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid