Spring naar bijdragen

Conservatieve anglicanen Canada gaan naar Rome


Aanbevolen berichten

Het zat er al een tijdje aan te komen: het voornemen was enkele maanden geleden al uitgesproken maar nu is ook het officiële besluit genomen: de Anglicaans-Katholieke Kerk van Canada (ACCC) stapt over naar de Rooms-Katholieke Kerk.

Sinds november 2009 kunnen anglicanen met behoud van hun anglicaanse identiteit overstappen naar de kerk van Rome. Het is een oplossing voor conservatieve anglicanen over de steeds progressiever wordende koers van hun kerk.

Het besluit van de kerkvergadering van de ACCC biedt geen ruimte voor onduidelijkheid. Het stemorgaan bestaande uit geestelijken stemde unaniem. Het stemorgaan bestaande uit leken telde slechts een handvol tegenstemmers.

De ACCC maakt wereldwijd gezien deel uit van de Traditionele Anglicaanse Gemeenschap (TAC), dat sinds 1991 los staat van de anglicaanse wereldkerk. De TAC is veel conservatiever van aard en veel landelijke afdelingen van de TAC zijn al overgestapt naar de Rooms-Katholieke Kerk.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid