Spring naar bijdragen

Baptisten: erkenning kinderdoop zit er niet in


Aanbevolen berichten

Het verschil tussen kinder- en geloofsdoop is het grootste struikelblok dat dooperkenning tussen kerken in de weg staat. Volgens baptisten ziet het er niet naar uit dat het ooit tot erkenning komt.

Op initiatief van de Raad van Kerken probeert een stuurgroep kerken zover te krijgen dat ze elkaars doop accepteren. "Het is een proces waarvoor een lange adem nodig is voordat het iets concreets oplevert'', concludeert voorzitter prof. Marius van Leeuwen na bespreking van een conceptverklaring met ruim tien kerkgenootschappen.

"Voor kerken met de kinderdoop is het vrij gemakkelijk de geloofsdoop te erkennen, maar andersom is dat bijna niet mogelijk. Met één beraad komen we daar niet uit. Het belangrijkste is dat we elkaar gezien en gesproken hebben.'' De stuurgroep gaat in een tussentijds rapport aan de Raad van Kerken een voorstel doen hoe het gesprek kan worden voortgezet.

Lees verder in het Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid