Spring naar bijdragen

Roze rozen voor pastoor Mennen


Aanbevolen berichten

Tijdens de traditionele Dolle Dinsdag op de kermis in Oss, die dit jaar wordt gehouden op 24 augustus, zullen vijfhonderd roze rozen worden aangeboden aan pastoor Cor Mennen. Dat meldt de Gay Krant.

Cor Mennen werd landelijk bekend als de censor van de liederen die worden gezongen in de rooms-katholieke kerk. Hij schrapte vele van de bij gelovigen zeer favoriete gezangen van Huub Oosterhuis.

Mennen kwam ook in het nieuws omdat hij tijdens de zogenaamde hostie-rel in Reusel en Den Bosch zijn eigen bisschop afviel die in de ogen van Mennen veel te toegeeflijk was. Mennen bestempelde de gelovige homo's en hun medestanders, die naar de bisschoppelijke Sint Jan kwamen met een smeekbede, als 'de Amsterdamse homomaffia'.

Cor Strik, organisator van de Dolle Dinsdag, laat door vijfhonderd bezoekers van dit festijn roze rozen brengen naar de Grote Kerk, waar Mennen de zielenherder is. Strik hoopt dat veel mensen ook zelf rozen en roze knuffels willen meebrengen.

"Men moet dit zien als een gebaar van liefde en een uitnodiging aan Mennen om in dialoog te komen met homoseksuelen."

Bron: kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid