Spring naar bijdragen

Nieuwe site over homo's in de kerk


Aanbevolen berichten

ZWOLLE - De website link is deze maand actief geworden. Doel is plaatselijke kerken een handreiking te bieden in de omgang met homoseksuele gemeenteleden.

Het initiatief voor de website werd in 2007 genomen door de landelijke vergadering van de Nederlands Gereformeerde Kerken. Zij wilde de voorziening met de vrijgemaakten en christelijk-gereformeerden opzetten.

Alleen de eersten besloten mee te doen. De christelijk-gereformeerden haakten af omdat binnen hun kerken al een discussie loopt over de omgang met homoseksuele gemeenteleden. In het najaar staat het onderwerp prominent op de agenda van de synode.

De website biedt informatie die kerken kan helpen ,,om te komen tot een Bijbels verantwoorde visie op homoseksualiteit en tot een christelijke omgang met homoseksuele gemeenteleden''. Op de site komen persoonlijke verhalen, preken, artikelen, boekrecensies, toespraken, beleidsstukken, kerkelijke besluiten (landelijk en plaatselijk), catechese- en gespreksmateriaal en verwijzingen naar audio- en videomateriaal.

Ook komen er links op naar organisaties die zich, aldus de kerken, bezighouden met homoseksualiteit en daarbij Gods Woord als bron en norm aanvaarden. Het geplaatste materiaal geeft niet het standpunt van de kerken of de redactie weer. De website wil recht doen aan de verschillen van inzicht die er rond het onderwerp homofilie binnen de kerken zijn.

In sommige vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerde kerken worden homoseksuele gemeenteleden toegelaten tot het avondmaal, in andere niet. Er zijn ook plaatselijke kerken die erachter staan als christenhomo's een relatie in liefde en trouw aangaan.

De redactie van de website wordt gevormd door Ad de Boer en ds. Herman Schaeffer (Nederlands-gereformeerd) en ds. Henk Messelink en Johan Walinga (vrijgemaakt-gereformeerd).

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid