Spring naar bijdragen

Massale Italiaanse steun voor Paus


Aanbevolen berichten

ROME/VATICAANSTAD (ANP/AFP) – In Rome hebben volgens de plaatselijke politie zondag meer dan 150.000 mensen steun betuigd aan paus Benedictus XVI. Op en rond het Sint Pietersplein verzamelde zich een menigte om de door schandalen in kerkelijke instellingen geplaagde kerkvorst een hart onder de riem te steken. Tot de steunbetuiging was opgeroepen door de Italiaanse bischoppenconferentie.

De voorzitter van deze conferentie, kardinaal Angelo Bagnasco, leidde een gebed dat was gericht op „loutering, solidariteit en vergeving". De kerk is trouw aan zijn missie en moet gereinigd worden van de zonden van zijn zonen, aldus de kardinaal en bisschop van Genua. Talrijke mensen waren uit heel Italië in honderden bussen en met speciale treinen naar Rome gekomen.

De paus zei tot de menigte vanaf een balkon van zijn woonvertrekken in het Vaticaan dat „u vandaag uitdrukking geeft aan uw genegenheid en de nauwe verbondenheid van de kerk en het Italiaanse volk met de paus en met uw priesters (..) omdat wij het in onze toewijding aan geestelijke en morele vernieuwing, altijd beter kunnen doen".

Bron: Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid