Spring naar bijdragen

Door extremisten vernielde kathedraal herbouwd


Aanbevolen berichten

Stichting Kerk in Nood gaat de Santa Isabelkathedraal op de Filippijnen herbouwen. Het kerkgebouw werd door een bomaanslag op 13 april grotendeels verwoest. De wederopbouw van het godshuis is volgens de bisschop van de kathedraal "een teken van hoop voor de gelovigen".

Aan Al Qaeda gelieerde extremisten pleegden in april een serie bomaanslagen op het eiland in de Grote Oceaan. Hierbij kwamen 15 mensen om het leven. Één van de vijf bomexplosies die dag vond plaats voor de Santa Isabelkathedraal. Een groot deel van het plafond stortte hier bij in.

Kerk in Nood stelt 15.000 euro ter beschikking. De totale restauratiekosten bedragen echter bijna 80.000 euro. Toch is de plaatselijke bisschop erg blij met de toezegging. "We moeten de kathedraal maken", zo stelt hij, "omdat zij een belangrijk signaal is voor ons katholiek geloof". Het overgrote merendeel van de Filippijnen is katholieken, maar in de stad waar de kathedraal staat, vormen ze een minderheid.

bron: kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid