Spring naar bijdragen

Bemoedigende woorden van paus


Aanbevolen berichten

Paus Benedictus XVI siert zijn eerste lustrum als bruggenbouwer op met bemoedigende woorden richting de wereld en met name richting de vele slachtoffers van seksueel misbruik door priesters. De kerk zal in de toekomst effectieve maatregelen nemen om misbruik in de toekomst te voorkomen.

Dat zei de paus aan de vooravond van zijn lustrum tijdens zijn bezoek aan Malta. Daar had hij een ontmoeting met verschillende slachtoffers van seksueel misbruik. Het was een emotionele ontmoeting en de slachtoffers lieten later weten dat zij onder de indruk waren van de "nederigheid" van de paus. Het was de eerste keer dat de paus een ontmoeting had met slachtoffers sinds de start van de grote golf van meldingen eerder dit jaar.

Op zaterdag zei de paus ook al dat de kerk gewond is door zonden. Daarmee doelde hij volgens een woordvoerder van het Vaticaan eveneens op het nieuws over het seksueel misbruik.

Het is maandag vijf jaar geleden dat Joseph Ratzinger verkozen werd tot paus van de rooms-katholieke kerk. Afgelopen vrijdag werd de kerkvader 83 jaar.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid