Spring naar bijdragen

'Bedankt voor het verzwijgen van misbruik'


Aanbevolen berichten

[preview]In 2001 bedankte een hooggeplaatste kardinaal in een brief een Franse bisschop voor het verzwijgen van seksueel misbruik. De brief kwam deze week in het nieuws. In een reactie hierop benadrukt het Vaticaan het belang van een centraal meldpunt.[/preview]

Meer dan tien jaar geleden zweeg de Franse bisschop Pierre Pican over het misbruik van één van de priesters in zijn bisdom. Uiteindelijk kwam de zaak in 2000 toch aan het licht. De priester kreeg een celstraf opgelegd van achttien jaar en de bisschop een celstraf van drie maanden vanwege zijn zwijgen.

In de brief schrijft kardinaal Dario Castrillon Hoyos (foto) dat hij blij is met het handelen van Pican. "U hebt goed gehandeld" en "ik ben blij een collega te hebben die een gevangenisstraf verkiest boven het verraden van een medepriester".

Federico Lombardi, woordvoerder van het Vaticaan, liet gisteren weten dat dergelijke zaken het belang van de Congregatie voor de Geloofsleer benadrukken. Dit centrale orgaan gaat sinds 2001 over het afwikkelen van meldingen van seksueel misbruik. Het was kardinaal Ratzinger, de huidige paus, die in 2001 de congregatie leidde en alle geestelijken opriep elk seksueel misbruik te melden.

Bron: IKON

Bron foto: Yahoo

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid