Spring naar bijdragen

Het geld stroomt niet binnen voor kerk Garsthuizen


Aanbevolen berichten

De oude hervormde kerk in het noord-Groningse Garsthuizen maakt geen kans meer op een miljoen euro aan restauratiegeld in het SBS6-programma 'Het mooiste pand van Nederland'. Eerder liep het eenzelfde bedrag mis in het AVRO-programma 'Restauratie'.

Het Garsthuizende kerkje stamt uit 1872 en verkeert in zeer slechte staat. In 1993 vond de laatste kerkdienst in het gebouw plaats.

In het SBS6-programma strijden zestien vervallen panden om een opknapbeurt. De kerk overleefde de eerste afvalronde, maar behaalde uiteindelijk niet de finale. Die gaat vanavond tussen Landhuis De Rhederhof in Rheden en Herberg de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan.

In 2008 deed de kerk mee aan het derde seizoen van 'Restauratie'. Toen won de Eerste Openluchtschool in Amsterdam.

In de tussentijd organiseerde Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen zelf een actie om geld in te zamelen: de kerk 'verkocht' haar naar schatting 40.000 stenen. Mensen konden zo aandeelhouder van de kerk worden. Enkele duizenden stenen werden verkocht waardoor nu delen van de kerk kunnen worden gerestaureerd.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid