Spring naar bijdragen

PKN publiceert driehonderd strekkende meter zendingsarchief


Aanbevolen berichten

UTRECHT (ANP) – Wie altijd al geïnteresseerd is geweest in zendingsarchieven, kan zich nu laven aan 300 strekkende meter aan archiefmateriaal over de voormalige hervormde zending in Oegstgeest. De archieven zijn nu op internet te raadplegen, liet de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) dinsdag weten.

Het Utrechts Archief bewaart de archieven van de zendingsorganen van de Nederlandse Hervormde Kerk, nu onderdeel van de PKN. De archieven zijn via de site van Het Utrechts Archief te raadplegen.

Het archiveringsproject is een initiatief van de Stichting de Zending der Protestantse Kerk in Nederland en Het Utrechts Archief.

Volgens het Utrechts Archief zijn de zendingsarchieven niet alleen interessant voor theologen en (voormalige) zendelingen maar ook voor andere wetenschappers, zoals taalwetenschappers, antropologen, medici en mensen die familieonderzoek doen.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid